Cum se fabrica niste pungi din plastic? Leave a comment

Pentru miliarde de oameni, niste simple pungi din plastic reprezinta o metoda eficienta si ieftina de a transporta diferite lucruri. Specialistii in protectia mediului vorbesc despre o obsesie a oamenilor cu pungile din plastic, pe care incerc sa o opreasca. Daca nu prin gasirea unor materiale alternative sau a unor materiale biodegradabile, macar prin convingerea oamenilor de a refolosi folii si pungi, pe cat posibil.

Aproape orice tip de pungi contin ca si material primar petrochimicale, amestecat cu structuri diferite ale molecule de polietilena.

Procesul de creere pentru pungi din plastic

  1. Extragerea materiei prime: polietilena din aceste pungi provine fie din ulei rafinat sau din amestecuri de gaze natural, elemente care se afla in pamant. Astfel, este nevoie de realizarea unor proiecte de forare pentru a ajunge la aceste materiale Gazul sau uleiul sunt trimise prin tevi catre o rafinerie, unde este separat petrolul in mai multe tipuri de densitati, pentru a fi ulterior extras uleiul potrivit pentru plastic. Indiferent de natura foliei sau a pungii, se vor aplica diferite tipuri de presiune si caldura pentru a crea rasina de diferite densitati.
  2. Extrudarea foliei de plastic: pentru a incepe procesul de productie, rasina este din nou supra-incalzita si presata pentru a forma un lichid topit, caruia ii este pompat aer in partea inferioara. Astfel, rezulta un balon lung din plastic pliabil, care, in timp ce se raceste este rulat si intins in mai multe “foi”.
  3. Printarea: fie ca este vorba despre colorare sau despre aplicarea de text, pungile trec printr-un proces de printare cu role flexografice, care adauga aditivi coloranti.
  4. Foile de plastic, colorate si printate dupa cerintele clientului sunt presate prin caldura la fiecare capat, pentru a forma pungi. In acest proces, sunt obtinute diferite tipuri de pungi, intr-o multime de forme si marimi, in functie de scopul folosirii lor. Tot in cadrul acestui proces, se pot aplica modificari precum linia perforate pentru rupere usoara, comuna pentru orice tip de pungi din magazine si supermarketuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *