Cum poti sa folosesti europaleti din plastic? Leave a comment

Paletii sunt produse concepute in special pentru a fi refolosite, in special cand vine vorba despre europaleti din plastic. Asta pentru ca materialul permite utilizarea repetata, suportand greutati diverse, fara a suferi modificari si fara a se rupe, in comparatie cu lemnul. Rezistenta este de asemenea sporita prin aplicarea unor tratamente, precum cel pentru rezistenta termica.

La ce folosim europaleti din plastic?

In general, paletii sunt utilizati atat pentru transportul marfurilor, sub forma containerelor sau a incarcaturii in camioane, cat si pentru depozitarea acestora in magazine si depozite.

In functie de tipul de paleti si materialul care a fost folosit, acestia pot suporta pana la 500 de kg de material. Astfel, europaletii sunt de ajutor si in domeniul constructiilor, fiind o modalitate excelenta de a organiza, stoca si muta materialele precum caramizile, sacii de ciment sau nisip.

Majoritatea paletilor beneficiaza de o estimare medie a duratei de viata, in care pot fi folositi fara probleme. Astfel, paletii din lemn au o garantie de 4-5 ani, in timp ce europaletii din plastic pot rezista pana la 8-10 ani, fara a se deteriora.

Paleti din plastic vs. paleti din lemn

Cand se ridica aceasta problema, solutia are la baza aspectul financiar. In timp ce paletii din lemn sunt mai ieftini decat cei din plastic, sunt mai predispusi stricaciunilor. Pe cand, niste europaleti din plastic necesita o investitie initiala mai mare (fiind de 2 ori mai scumpi decat cei din lemn), acestia pot suporta sarcini grele, pentru mai mult timp. Totodata, gama de paleti din plastic este mai variata, permitand utilitati diverse. De asemenea, asigurati-va ca puteti reutiliza paletii pentru o perioada cat mai indelungata. Dupa cum am spus, niste europaleti din plastic reprezinta o investitie.

De asemenea, paletii din plastic sunt recomandati unui circuit logistic cu bucla inchisa, acestia fiind returnati dupa utilizare. Iata ce alte aspecte trebuie sa aveti in vedere cand alegeti paletii:

  • Determinarea greutatii medii care trebuie transportata/depozitata
  • Tipul produselor care vor fi manevrate cu ajutorul paletilor
  • Costurile de reparatie
  • Scopul utilizarii paletilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *